Hanketoiminta
 

Koti
Ylös

Niinijoki 5 b hanketoiminta käynnistyi heti, kun TE-keskuksen päätös 450.000 mk:n rahoituksesta maaseudun kehittämishankkeisiin 19.4.99 saapui. 240.000 mk myönnettiin investointeihin, josta 50 % on EU-rahaa. Kuntarahan osuus on 82.000 mk ja talkootyöt ja luontaissuoritukset 81.000 mk. Hankkeessa oli mukana myös Alastaron kunta .Oma rahoitusosuus oli 20.000 mk. Projekti valmistui 30.09.2000.
Ohjausryhmään kuuluivat: Matti Tunkkari, Roope Koski, Pasi Markula, Anne Vähä-Hakula, Seppo Seppälä, Leena Laine, Ulla Kaskiluoto ja Sari Keskitalo. Hankevetäjäksi valittiin Marjatta Markula Niinijoelta.
Ohjausryhmä myönsi rahoitusta seuraaville hankkeille:

  • Pahikaisten laavu valmistui elokuussa -99. Laavu sijaitsee Heikinpirtin läheisyydessä Kertunmäen hiihto/kuntoreitin varrella.
  • Pappisten lava: Pappisten järven rannalla 70-luvulla toimineen lavan uudelleen rakentaminen. Tiloja voi vuokrata myös syntymäpäivien, häiden ym. juhlien pitopaikaksi.
  • Matkailuesite yhdessä Alastaron yrittäjien kanssa: Esite valmistui lokakuussa - 99 ja oli jaossa ensimmäisen kerran "Osaava Nainen"seminaarissa Turussa 15-17.10.99.
  • Ylhäisten koulun kunnostaminen näyttely- ja festivaalitiloiksi. Perinneyhdistys Muinaismieliset järjesti heinäkuussa -99 itämaisen taiteen näyttelyn koulun kunnostetuissa tiloissa.
  • Kyläpysäkit korostavat kylien yleisilmettä ja toimivat suojakatoksina linja-autoa odottaville koululaisille ym. muille. Kyläpysäkit löysivät paikkansa -99 joulukuun puolivälin paikkeilla ja jouluna niissä tuikkivat kynttilälyhdyt toivat tunnelmaa kylän raitille.
  • Infotaulut opastavat kulkijat oikealle tielle. Infotauluja on kolme: 9-tien varrella Mellilän St 1:n pihalla, Niinijoen Talouskaupan seinässä ja Haaroisissa Koskimäen kyläpysäkin vieressä.
  • Krekilän mylly: Vanhan myllyn vesiturbiinien kunnostus. Mylly koekäynnistetään kesällä 2001.
  • Niinijoen kyläkansio kertoo kylien synnyn ja historian 1700-luvulta lähtien. Kyläkansioita on kopioitu myyntiin ja menekki on ollut hyvä.

Ohjausryhmä Pahikaisten laavulla